DJ òf band op uw personeelsfeest?

U twijfelt tussen een band en een DJ op uw personeelsfeest? Zowel een band als een DJ kan een hele goede sfeer neerzetten, maar er zijn ook duidelijke verschillen.

  • Een band heeft een beperkter repertoire dan een DJ.
  • Doordat een band meer apparatuur nodig heeft, is een band meestal duurder dan een DJ.
  • Zelden speelt een band het hele feest lang, vrijwel altijd houden ze 1 of meer keer pauze. Meestal wordt er dan even een cd-tje afgespeeld en vaak valt het feest op zo’n moment toch een beetje stil.
  • Een band vestigt de aandacht veel meer op zichzelf dan een DJ. Een band richt bijvoorbeeld de lichtinstallatie vaak op zichzelf. Een DJ zal de lichtinstallatie altijd op het publiek op de dansvloer richten. Het is lastiger je visueel te onttrekken aan een band dan aan een DJ.
  • Over het algemeen komt een personeelsfeest eerder op gang bij een band dan bij een DJ. Als een band instart, is de toon vaak meteen gezet. Een DJ warmt zijn publiek beetje bij beetje op, en creëert één of meer hoogtepunten in de muziek op de avond.

Alleen u kunt bepalen welke sfeer op uw personeelsfeest gewenst is. Maar wist u dat een DJ en een band ook prima samen kunnen op één feest? Kijk voor meer informatie op de pagina Discjockey en band op uw personeelsfeest.